Search
apotheek-opwijk

Wereld Osteoporose dag

Vandaag is het Wereld Osteoporose dag ????.Ook al eens als de botste dag van het jaar gevierd treft osteoporose veel mensen, 1 op 3 bij vrouwen na de menopauze, en 1 op 5 bij mannen ouder dan 50 jaar. Osteoporose is een botziekte die de sterkte van botten verzwakt.

Daardoor loopt een patiënt gevaar voor snelle botbreuken, en dat wordt gevaarlijk als het gaat om de ruggenwervels. Preventie en behandeling zijn dus zeer belangrijk ????.????Met de regelmaat van de klok en door voldoende beweging worden botten sterker, bij een miniem aan beweging kunnen de botten verzwakken.????Zorg voor voldoende inname van calcium en vitamine D: via voeding, zonlicht en indien nodig voedingssupplementen.????Eet gezond, rook niet en vermijd overmatig alcoholgebruik.????Medicatie (op doktersvoorschrift) helpen om de botsterkte te stabiliseren. Zij verlagen effectief het risico op een (volgende) botbreuk.Kom gerust langs in de apotheek voor meer advies, of praat erover met uw arts!

Share this post